Markus evangeliets dygn

Jag och Mackan spånande om att göra något kul event i samband med att #Fribibel fyller 2 månader.
Detta resulterade i följande tävling.
Den 6 november (dagen innan födelsedagen) viker vi för översättningsarbete. Det kommer att finnas en wiki-sida med en lista över kapitlen i Markus evangeliet som ska översättas. Man skriver in på den sidan vilket kapitel man vill översätta. Sen översätter man detta kapitel och kontaktar korrekturläsaren att man är klar. Sen skriver man in nästa kapitel man vill översätta. Blir vi klara med Markus så övergår vi till Matteus.

Den andra delen av arbetet blir att korrekturläsa och se till att översättningarna blir goda. Där gör man på samma sätt. Man skriver in vilket av kapitlen man vill korrekturläsa och en epostadress. När man sedan får meddelande om att ens kapitel är klart så korrekturläser man och markerar kapitlet som färdigt genom att ta bort <del></del> taggen som ligger omkring kapitel-rubriken.

För att göra det till en riktig happening så finns det ett pris till den som översätter flest ord och ett pris till den som korrekturläser flest ord.

Utöver det är tanken att det ska bli lite olika event av olika slag med bas här på bloggen. Jag kommer att blogga varje timme om hur det går med översättningarna och även lite andra överraskningar.

Tillägg: För att förtydliga, så är det givetvis okej att översätta på hebreiska om man så vill. Men då skulle vi önska att det var den hebreiska delen av Bibeln man översätter :), annars blir det så snurrigt.

Man får gärna anmäla sig till detta event på Facebook på vår sida http://www.facebook.com/fribibel

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Markus evangeliets dygn

  1. Pingback: Statistik | Fri bibel

  2. Pingback: Rapport för 2011 | Fri bibel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *