Svenska Kärnbibeln

Hejsan alla.

Jag har idag haft kontakt med Jonas Bergsten från Svenska Kärnbibeln (SKB) (http://www.karnbibeln.se/)

Det är ett helmaxat projekt – kolla in det! Kärnbibeln vill egentligen vara en översättning som speglar ursprungsspråkens många nyanser. Bland annat. Flera av nyanserna anges inom parentes i översättningen, och en omfattande notapparat finns.

Bergsten har mycket generöst erbjudit oss hela SKBs översättning, som f n uppgår till omkring 40% av NT och 8% av GT. Han menar att vi får använda översättningen som ett översättningsförslag och att det alltså genomgår samma granskning och uppdatering som alla andras bidrag.

SKB utgår från Receptus, så möjligen får vi hålla ögonen öppna för viktiga grundtextskillnader. Jag är dessutom lite osäker på själva språknivån.

Samtidigt vore ett så stort bidrag otroligt häftigt. Det skulle verkligen kickstarta projektet.

Hur känner ni andra?

Borde vi tacka ja till ett så stort bidrag? Borde vi implementera det i steg?

OM vi tackar ja skulle jag vilja att vi sätter oss och försöker skriva ett pressmeddelande tillsammans med folk från SKB och går ut med att vi gör gemensam sak i detta. SKB ser en fördel i att få fler som granskar och kommenterar översättningen (och kanske även gör ändringar…) medan vi får ett gigantiskt bidrag i översättningsarbetet.

Diskutera gärna detta ämne i Wikins diskussion på: http://wiki.fribibel.se/index.php/Diskussion:Svenska_Kärnbibeln_SKB_vill_bidra

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svenska Kärnbibeln

  1. Pingback: Varför tynar Frälsningsarmén | Mina Studier om Kristendomen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *